Op de terp Almenum

Branding, Grafisch
Scroll Verder

Project

‘Under de Toer’ Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018
Dat zijn 32 theaterstukken die zich afspelen in één van de 750 kerken in Friesland. Elk stuk heeft zijn eigen verhaal, welke gekoppeld is aan de locatie waar deze zich afspeelt.

‘Op de terp Almenum’ is één van deze manifestaties, en speelt zich af in de Grote kerk te Harlingen. Het verhaal speelt zich af in de Gouden eeuw, toen kaartenmaker en steenhouwer ‘Jacob Lous’ Harlingen gedetailleerd in kaart bracht. Deze beroemde tekening van Harlingen zal de rode draad zijn in de vormgeving van het verhaal.

Voor ‘Op de terp Almenum’ moest een pakkende huisstijl ontwikkeld worden. Wat voornamelijk Harlingers moet aanspreken. Over de kleurstelling waren we het snel eens. Vanuit Under de Toer zijn per plaats etsen gemaakt allemaal gedrukt in de kleuren; oker, blauw en turkoois. Deze kleuren zijn aangehouden als huisstijl.

Uit de tekening van Jacob Lous was het logo snel ontstaan. De grachten van oud-Harlingen maken een bijzondere en herkenbare vorm die we gebruikt hebben als kader.
Het resultaat is een geslaagde combinatie van beide.

Venneman Concept wil ook graag een steentje bijdragen aan maatschappelijke projecten. Op de terp Almenum is zo’n project wat zonder veel vrijwilligers niet mogelijk gemaakt kan worden.

Als sponsor heeft Venneman Concept de huisstijl ontwikkeld, daarnaast de website en de digitale nieuwsbrieven via MailChimp.

 

Diensten:
Huisstijl ontwikkeling
Fotografie
Webdesign